Recept zoekresultatenPastinaak uit de oven met yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Pastinaak uit de oven met yoghurtsausA

Pastinaak uit de oven met yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Aperitief
Pastinaak uit de oven met yoghurtsausA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 6 grote pastinaken (± 1,2 kg)
  • 1 el gedroogde veenbessen
  • 180 g volle natuuryoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 45 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze overlangs in 6. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de pastinaakstukken op en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, met zout en schuif 45 min. in de oven.
  2. Meng de yoghurt met de helft van de fijngehakte muntblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
  3. Serveer de pastinaken met de saus en de gedroogde veenbessen bij het aperitief. Werk af met munt.

Tip: Bestrooi de dienschotel met gehakte noten. Nog lekkerder!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Aperitief
  • Pastinaak uit de oven met yoghurtsausA