Recept zoekresultatenPasteitjes van kip met rivierkreeften
Delhaize logo
  • Pasteitjes van kip met rivierkreeftenA

Pasteitjes van kip met rivierkreeften

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Pasteitjes van kip met rivierkreeftenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 klontje boter
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 cl lichte, verse room
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • cayennepeper
  • 200 g rivierkreeftenvlees « 365 »
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 ei
  • 4 koffielepels sesamzaadjes
  • 500 g kipfilet
  • 10 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,32 €/kg
    €6,19
    Afhaling vanaf 14/01
  • Sesamzaad | Gepeld
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Snipper de sjalotten fijn Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verwarm de boter en de olie in een diepe pan of wok en bak er de kipblokjes in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze mooi bruin gebakken zijn en fruit de sjalotten en de tomaten in dezelfde pan op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
    4. Voeg de room toe, de tomatenpuree, de cayennepeper en het water. Laat 5 min. op zacht vuur sudderen, voeg dan de rivierkreeften toe en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Verdeel de bereiding over de ovenvaste kommetjes (1 per portie) en maak de boorden nat. Maak een gaatje in het midden van de plakjes bladerdeeg (bvb. met de dop van een fles water) en leg ze op de kommetjes. Druk goed op de boorden en snij het teveel aan deeg af. Smeer in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
    6. Laat in 15 min. bruin bakken in de oven en serveer warm.

    Kooktip

    Dit gerecht is al een complete maaltijd, maar je kan er nog basmatirijst bij serveren

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 639,77
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Pasteitjes van kip met rivierkreeftenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    600 gr
    10,32 €/kg
    €6,19
    Afhaling vanaf 14/01
  • Sesamzaad | Gepeld
    125 gr
    20,72 €/kg
    €2,59
  • Bladerdeeg
    450 gr
    2,20 €/kg
    €0,99
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29