Recept zoekresultatenPastasalade met spek en feta Plat National
Delhaize logo
  • Pastasalade met spek en feta Plat NationalB

Pastasalade met spek en feta Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Pastasalade met spek en feta Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g edamameboontjes
  • 250 g gemengde kerstomaatjes
  • 1 mango
  • 50 g rucola
  • 200 g feta
  • 400 g pasta naar keuze
  • 6 el olijfolie
  • 2 el Santa Maria mango currypoeder
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Giet af en meng met de helft van de olijfolie in een grote schaal en kruid met de mango currypoeder.
  2. Bak de spekblokjes in een antikleefpan eerst op laag vuur. Zo zorg je ervoor dat de vet smelt en dat de gebakken spekjes echt krokant zijn en niet te donker.
  3. Spoel de kerstomaatjes en snijd ze in 2. Snijd de feta in hapklare blokjes, meng met de rest van de olijfolie en kruid af met peper. Schil en snijd de mango in blokjes.
  4. Voeg de feta, de spekjes, de mango blokjes, de edamameboontjes, de kerstomaatjes, de rucola bij de pasta en meng alles goed door elkaar.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Pastasalade met spek en feta Plat NationalB