Recept zoekresultatenPasta met paddenstoelen en rucolaolie
Delhaize logo
  • Pasta met paddenstoelen en rucolaolieA

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Student
Pasta
Pasta met paddenstoelen en rucolaolieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g linguine
  • 25 g rucola
  • 1 dl olijfolie (voor de olie)
  • 100 g geraspte parmezaan
  • enkele takjes peterselie
  • 1 sjalot
  • 150 g shiitakes
  • 250 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • ITALIAANSE LINGUINI
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Neem een maatbeker en giet er de olijfolie in, voeg de rucola toe en kruid stevig met peper en zout. Mix fijn tot een groene olie.
    2. Kook de linguine gaar in kokend gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Laat zorgvuldig uitlekken.
    3. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de shiitake en de champignons in stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg alle paddenstoelen toe en bak verder. Voeg de linguine toe en bak nog even mee op zodat deze opwarmen. Giet op het einde de rucolaolie erbij.
    4. Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat geraspte parmigiano over en werk af met enkele plukjes peterselie. Serveer meteen.

    Kooktip

    Kies zelf hoeveel rucolaolie je erbij giet. De resterende olie kun je gemakkelijk 2 weken bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 115; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 594,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • Pasta met paddenstoelen en rucolaolieA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • ITALIAANSE LINGUINI
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95