Recept zoekresultatenPasta met kip tikka masala
Delhaize logo
  • Pasta met kip tikka masalaB

Pasta met kip tikka masala

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Pasta
Pasta met kip tikka masalaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 courgette
  • 1 limoen
  • 400 g linguine
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels Indiase currypasta Tikka Masala
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 g kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • gehakte koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    375 gr
    3,60 €/kg
    €1,35
    S2020020500355530000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Kook de pasta “al dente” in gezouten kokend water.
    2. Snij de kipfilets in kleine stukken en bak ze aan in de olie in een wok of diepe pan op hoog vuur. Neem ze eruit wanneer ze bruin gebakken zijn, verlaag het vuur en fruit in dezelfde pan de gehakte ui, evenals de courgette en de paprika, alle twee in kleine blokjes gesneden.
    3. Voeg na 5 min. de currypasta toe, roer 1 min. en giet er de kokosmelk bij. Voeg de stukjes kip toe, evenals limoensap naar eigen smaak. Laat 2 min. sudderen op zacht vuur, breng op smaak met peper en zout en doe er de gehakte koriander bij.
    4. Serveer goed warm met de pasta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 567,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Pasta met kip tikka masalaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    375 gr
    3,60 €/kg
    €1,35
    S2020020500355530000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,65 €/kg
    €1,29
    F1986053100315100000