Recept zoekresultatenParelhoenfilet met ganzenleversaus
Delhaize logo
  • Parelhoenfilet met ganzenleversausA

Parelhoenfilet met ganzenleversaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Eindejaar
Sauzen
Parelhoenfilet met ganzenleversausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel 4-kruiden
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels room
  • 700 g parelhoenfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 schijfje ganzenlever van 40 g
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 5 cl cognac
  • 1 bokaal gevogeltefond (19 cl)
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    S2021011800496290000
  • Room
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    10,53 €/kg
    €1,79
    S2012112600001310000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Foie gras | Eend | Blok
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    F2012102500222900000
  • Begin met koken

    1. Week de rozijnen 1 uur in een kom met de cognac.
    2. Meng de olijfolie met de 4-kruidenmengeling in een schotel en wentel er de filets in. Bruin aan beide kanten op hoog vuur in een grote pan met anti-aanbaklaag. Temper het vuur en dek af. Laat 10 min. braden op heel zacht vuur. Kruid met zout op het einde van de braadtijd.
    3. Prak ondertussen met een vork de ganzenlever met de room in een kom. Verdun met de gevogeltefond en voeg het bindmiddel toe. Meng goed.
    4. Neem de filets uit de pan en giet de inhoud van de kom in de pan (nog steeds op zacht vuur). Roer de aanbaksels los. Roer met de garde tot een gladde saus en voeg de uitgelekte rozijnen toe.
    5. Leg de filets in de saus en verwarm alles nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Dien warm op met gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas en met een door het huis gemaakte aardappelpuree gekruid met truffelolie.

    Kooktip

    • Deze heerlijke saus kan ook geserveerd worden bij rundstournedos of kalfslapjes.
    • Met een metalen uitsteekring kan je de puree als een torentje op de borden dresseren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 603; energie (kCal): 144; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 3,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 15,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 398,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Eindejaar
    Diner
    Herfst
    Sauzen
    • Parelhoenfilet met ganzenleversausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    7,16 €/kg
    €1,79
    S2021011800496290000
  • Room
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    10,53 €/kg
    €1,79
    S2012112600001310000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Foie gras | Eend | Blok
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
    F2012102500222900000