Recept zoekresultatenPappardelle met kruiden en zeebarbeel
Delhaize logo
  • Pappardelle met kruiden en zeebarbeel

Pappardelle met kruiden en zeebarbeel

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Overig
Hoofdgerecht
Pappardelle met kruiden en zeebarbeel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • enkele takjes peterselie (voor de saus)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 150 g bloem voor pasta
  • 20 g oregano
  • 20 g kervel
  • 20 g peterselie (voor de pasta)
  • 8 kleine zeebarbeelfilets
  • enkele blaadjes salie
  • olijfolie (voor de pasta)
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de saus)
  • 1 koffielepel zout
  • 90 g gedroogde tomaten met basilicum
  • 4 blaadjes salie (voor de saus)
  • 100 g zwarte ontpitte olijven

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 4 min gaartijd

  1. Blancheer kort de verse kruiden voor de pasta en spoel onder koud water. Mix de kruiden in de blender met een beetje olijfolie.
  2. Kneed de bloem met het ei en het zout en voeg beetje bij beetje het kruidenmengsel toe. Kneed verder en voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot je een elastische deegbal hebt. Rol de bal met een deegrol uit en snijd lange repen pappardelle af. Kook de pappardelle 4 min in gezouten water.
  3. Meng de gedroogde tomaten, de olijven, de kappertjes, de fijngehakte salie en de peterselie door elkaar en voeg er de olijfolie bij.
  4. Bak de zeebarbeel in de olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Schik de pasta op borden en doe er de vis en de tomatenolijfsaus bij.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pappardelle met kruiden en zeebarbeel