• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Pasta
  • Keuken: Italiaans
  • Dieet: Vegetarisch
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Panzanella
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels kappers
  • 2/3 komkommer
  • 6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 150 g oud brood met vast kruim (ciabatta, boerenbrood, enz)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • zout
  • peper
  • peper en zout
Panzanella
Bereiding

  1. Meng de pesto, de olie en de azijn in een grote kom. Voeg de in blokjes gesneden komkommer(s) toe, de fijngesnipperde ui(en), de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten, de olijvenschijfjes, de kappers en de in blokjes gesneden mozzarella.
  2. Snij het brood in dobbelstenen, doe ze bij in de kom, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 15 min. rusten.
  3. Voeg net voor het serveren het fijngehakte basilicum toe.

Kooktip

Bij gebrek aan oud brood, kan je 200 g vers brood in dobbelstenen snijden en ze even in de oven laten drogen. Je hebt 150 g droog brood nodig.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst