• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Pasta
  • Keuken: Italiaans
  • Dieet: Vegetarisch
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels kappers
  • 2/3 komkommer
  • 6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 150 g oud brood met vast kruim (ciabatta, boerenbrood, enz)
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • zout
  • peper
  • peper en zout
Panzanella
Bereiding

  1. Meng de pesto, de olie en de azijn in een grote kom. Voeg de in blokjes gesneden komkommer(s) toe, de fijngesnipperde ui(en), de ontpitte en in grote blokjes gesneden tomaten, de olijvenschijfjes, de kappers en de in blokjes gesneden mozzarella.
  2. Snij het brood in dobbelstenen, doe ze bij in de kom, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 15 min. rusten.
  3. Voeg net voor het serveren het fijngehakte basilicum toe.

Kooktip

Bij gebrek aan oud brood, kan je 200 g vers brood in dobbelstenen snijden en ze even in de oven laten drogen. Je hebt 150 g droog brood nodig.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst