Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPannenkoek Mikado met vanille-ijs en chocoladesaus
Delhaize logo
D
Pannenkoek Mikado met vanille-ijs en chocoladesausD

Pannenkoek Mikado met vanille-ijs en chocoladesaus

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2,5 dl melk
  • 125 g bloem
  • 1,5 eieren
  • 1/2 stok vanille
  • 1/2 el boter
  • 100 g pure chocolade
  • vanille-ijs
  • 2,5 dl melk
  • 125 g bloem
  • 1,5 eieren
  • 1/2 stok vanille
  • 1/2 el boter
  • 100 g pure chocolade
  • vanille-ijs

Begin met koken

: 30 min
1
Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit, meng deze onder de melk.
2
Doe de melk en de eieren in een mengschaal en klop goed los. Voeg de bloem toe en roer verder totdat alle klontertjes verdwenen zijn.
3
Zet een pannenkoekenpan op het vuur en laat heet worden. Vet de pan in met een beetje boter. Je kunt hiervoor best een borsteltje of keukenpapier gebruiken zodat je slechts een dun laagje boter hebt. Giet een lepel pannenkoekenbeslag in de pan en laat de bovenkant drogen. Draai voorzichtig om en laat de andere kant nog even bakken. Herhaal tot het pannenkoekenbeslag op is.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten.
5
Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en overgiet met de gesmolten chocolade.
1
Snijd de vanillestok overlangs in 2 en schraap de zaadjes eruit, meng deze onder de melk.
2
Doe de melk en de eieren in een mengschaal en klop goed los. Voeg de bloem toe en roer verder totdat alle klontertjes verdwenen zijn.
3
Zet een pannenkoekenpan op het vuur en laat heet worden. Vet de pan in met een beetje boter. Je kunt hiervoor best een borsteltje of keukenpapier gebruiken zodat je slechts een dun laagje boter hebt. Giet een lepel pannenkoekenbeslag in de pan en laat de bovenkant drogen. Draai voorzichtig om en laat de andere kant nog even bakken. Herhaal tot het pannenkoekenbeslag op is.
4
Breek de chocolade in stukjes en laat hem au bain-marie smelten.
5
Serveer de pannenkoeken met een bolletje vanille-ijs en overgiet met de gesmolten chocolade.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 938; energie (kCal): 224; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 25,3; suikers (g): 14,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 320,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 938; energie (kCal): 224; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 25,3; suikers (g): 14,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 320,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Brunch
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Roomijs | Vanille

Delhaize

Roomijs | Vanille

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,79

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
€18,77