Recept zoekresultatenPanna cotta met amandel-chocolade-rooibosthee
Delhaize logo
  • Panna cotta met amandel-chocolade-rooibosthee

Panna cotta met amandel-chocolade-rooibosthee

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Panna cotta met amandel-chocolade-rooibosthee

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 l room
  • 2 zakjes thee met amandel, chocolade en rooibos
  • 100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 kleine blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Gelatine | 6 Blaadjes
    10 gr
    89,00 €/kg
    €0,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 2 u rusttijd

    1. Zet een pannetje op het vuur met de room en de suiker. Laat de 2 theezakjes erin trekken en laat de chocolade erin smelten. Breng aan de kook op een zacht vuurtje en roer regelmatig door.
    2. Week de blaadjes gelatine in voldoende koud water totdat ze soepel zijn.
    3. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze onder de gekookte room.
    4. Meng goed want je wil geen klontertjes in je panna cotta.
    5. Giet daarna de room in glaasjes of kopjes en plaats voor minstens 2 u in de koelkast.
    6. Rooster de amandelschilfers en werk de panna cotta ermee af.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Panna cotta met amandel-chocolade-rooibosthee

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Gelatine | 6 Blaadjes
    10 gr
    89,00 €/kg
    €0,89