Pandastische worteltjes
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Kids
Lunch
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 oranje wortelen
- 125 g sushirijst
- 2,5 el rijstazijn
- 1/2 kl kristalsuiker
- zout
- Sojasaus
- Mayonees
- sla
- tomaat
- 3 Gelr/paarsewortelen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S2009051200121770000
S2017121501372220000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met de suiker en 1 koffielepel zout. Giet het mengsel op de rijst zoals aangegeven op de doos.
- Snij intussen de gele en oranje wortelen in kleine blokjes en laat ze 2 min garen in kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Doe er, naar eigen smaak, een beetje mayonaise en/of sojasaus bij.
- Snij de paarse wortel: je hebt 8 ovale (schuin gesneden) schijfjes nodig (voor de ogen), 8 ronde schijfjes (voor de oren) en ook nog kleine stukjes (voor de neus en de mond).
- Maak je handen vochtig, neem een ¼ van de rijst en druk de rijst plat in de palm van je hand tot alle korrels goed aan elkaar plakken. Leg een eetlepel gekookte wortelen in het midden en sluit de rijstbal. Maak zo 4 rijstballen en versier ze met de stukjes paarse wortel.
- Serveer koud met de rest van de wortelblokjes, sla, tomaatjes, enz.
Kooktip
Wil je de onigiri meenemen in een bento-box, vervang de paarse wortel dan door stukjes nori.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Kids
Lunch
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009051200121760000
S2009051200121770000
S2017121501372220000
Laad nog 4 producten