Recept zoekresultatenPancakes met zout en zoet beleg
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:34
  • Pancakes met zout en zoet beleg

Pancakes met zout en zoet beleg

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Overig
Lunch
Pancakes met zout en zoet beleg

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 ml karnemelk
  • gerookte sprotjes
  • gemarineerde groentjes
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • confituur (naar keuze)
  • 2 eetlepels boter
  • bruine suiker
  • 230 biobloem
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20

  1. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
  2. Klop de dooiers en karnemelk met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en zout toe. Klop tot een homogene massa. Doe het stijve eiwit erbij en meng goed.
  3. Bak de pancakes in een speciaal pannetje met boter of gebruik cirkelvormige steekvormpjes. Draai ze om wanneer er zich belletjes vormen aan de oppervlakte en de randen droog zijn. De pancakes zijn ongeveer 5 mm dik.

Kooktip

Amerikanen eten pancakes bij het ontbijt, met worst, spek of ahornsiroop. Wij vinden ze beter passen bij een brunch of gezellig avondmaal onder vrienden, met allerlei zoet en hartig beleg dat niet al te vet is.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -03:34
  • Pancakes met zout en zoet beleg