Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Pan bagnat

Pan bagnat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten,Terug naar school
Snack
Pan bagnat

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 4 blaadjes Romeinse sla
  • enkele basilicumblaadjes
  • olijfolie met look
  • wijnazijn
  • 2 bagnat/faluche broodjes
  • 82 g tonijn in olie (uitgelekt gewicht)
  • enkele zwarte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 dikke tomaat
  • 8 ansjovisfilets, in olie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    Afhaling vanaf 27/01
  • Azijn | Rode wijn | Bio
    50 cl
    4,98 €/l
    €2,49
  • Pita Broodjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tonijn | Natuur
    150 gr
    12,20 €/kg
    €1,83
  • Begin met koken

    1. Hak de slabladeren grof, spoel en droog ze.
    2. Snij de tomaat en het ei in plakjes. Snipper de uitjes fijn. Ontpit de olijven en snij in schijfjes.
    3. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel grof.
    4. Halveer de broodjes en besprenkel de binnenkant rijkelijk met olijfolie en azijn ("pan bagnat" betekent geweekt brood). Druk de helften op mekaar zodat het broodkruim goed doordrongen wordt.
    5. Verdeel over de 2 onderste helften de sla, de plakjes tomaat en ei, de tonijn, de uitgelekte ansjovisfilets, de uitjes en olijven. Bestrooi met de basilicum en zet de hoedjes op de broodjes.
    6. Als je de tijd hebt, kan je de broodjes in aluminiumfolie wikkelen en ze 1 u. in de koelkast zetten, ze zullen nog lekkerder zijn.

    Kooktip

    Bij gebrek aan olijfolie met look, wrijf je het brood in met gehalveerde knoflookteentjes en gebruik je gewone olijfolie.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten,Terug naar school
    Brunch
    Lente
    Snack
    • Pan bagnat

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    Afhaling vanaf 27/01
  • Azijn | Rode wijn | Bio
    50 cl
    4,98 €/l
    €2,49
  • Pita Broodjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tonijn | Natuur
    150 gr
    12,20 €/kg
    €1,83