Delhaize logo
  • 00:00
    -05:31
    A
  • Paella royal

Paella royal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Paella royalA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 grote rode paprika
  • zout en peper
  • 8 gekookte langoustines
  • 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten)
  • 8 grote rauwe garnalen
  • 200 g inktvisringen
  • 500 g tapijtschelpen
  • 1 kg mosselen
  • 300 g Ibérico varkensvlees
  • 8 kippenbouten
  • 400 g Spaanse ronde Victoriarijst
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 1 feuille laurierblad
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 400 g tomatenvlees (in bokaal)
  • 2 teentjes knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Garnalen | Rauw-Ongepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paella royale
    1 kg
    5,39 €/kg
    €5,39
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
    2. Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
    3. Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden ui(en), de geperste knoflook en de in blokjes gesneden paprika('s) op een zacht vuurtje.
    4. Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
    5. Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokje(s) toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
    6. Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
    7. Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
    8. Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:31
      A
    • Paella royal

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Garnalen | Rauw-Ongepeld
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paella royale
    1 kg
    5,39 €/kg
    €5,39
  • Prinsessenbonen
    500 gr
    4,18 €/kg
    €2,09