Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPaella met zeevruchten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    B
  • Paella met zeevruchten

Paella met zeevruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Paella met zeevruchtenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 kg mosselen
  • peper en zout
  • 2 dopjes saffraanpoeder
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes look
  • 8 el olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 7,5 dl schaaldierenfond
  • 7,5 dl visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 2 citroenen
  • 2 uien
  • 100 g kerstomaten
  • 4 grote tomaat
  • 400 g ongepelde rauwe garnalen
  • 300 g calamaresringen
  • 600 g Spaanse rijst ‘La Victoria’

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Rijst | Mediterrane | Risotto-Paella | 10m
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 10 min. kooktijd

    1. Dompel de tomaten 30 sec in kokend water. Pel ze, snijd ze in partjes en ontpit ze. Doe ze in een grote sauteerpan met de gehakte uien, de geperste teentjes knoflook, 6 el olie en de gehakte peterselie (waarvan je 4 takjes apart houdt). Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, voeg dan de rijst toe en meng 2 min.
    2. Voeg de witte wijn, het tomatenconcentraat, de saffraan en 2⁄3 van beide fonds toe. Laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
    3. Doe ondertussen de mosselen in een pan, met het water en de peper. Zet het deksel op de pan en laat op een hoog vuur openstomen. Giet het sap in een karafje en leg de mosselen op een bord. Voeg 1 el olie in de pan toe en schroei de calamaresringen dicht op een hoog vuur. Houd apart op een bord. Giet 1 el olie in de pan en laat de garnalen lichtjes kleuren.
    4. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en voeg ze toe aan de rijst, samen met het gedecanteerde kookvocht. Voeg ook de calamaresringen en de garnalen (met hun kookvocht) toe, de rest van de fonds en de erwtjes. Laat nog 10 min. doorkoken. Meng de rijst niet meer, zo kan de typische ‘korst’ van de paella zich vormen.
    5. Versier met de mosselen in de schelp, de gehalveerde kerstomaten en gehakte peterselie. Dien meteen op, met partjes citroen.

    Kooktip

    Laat het kookvocht van de mosselen goed decanteren en giet het voorzichtig op de rijst. Stop zodra je vuildeeltjes dicht bij de tuit van de karaf ziet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 540,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      B
    • Paella met zeevruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Inktvisringen
    +/- 195 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€3,89
  • Rijst | Mediterrane | Risotto-Paella | 10m
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45