Delhaize logo
  • Paaskoekjes

Paaskoekjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Pasen
Snack
Paaskoekjes

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 125 g zachte boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel geraspte citroenschil
  • 15 cl melk
  • 600 g bloem
  • 1/2 zakje gist
  • 40 g amandelschilfers

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Meng de zachte boter en de suiker tot een smeuïge massa. Voeg afwisselend de melk en de bloem toe. Hierna voeg je de 3 eieren, de zeste en de gist toe. Bewerk het deeg met de hand om een zachte en homogene textuur te bekomen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad lichtjes met bloem. Verdeel het deeg in twee helften en rol het uit met de deegrol. Snij dunne stroken van 25 cm lang en vouw elke strook in twee; draai ze in een vlecht. Zet de twee uiteinden aan elkaar met een beetje water en vorm een ring. Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bestrijk met het 4de losgeklopte ei en bestrooi met amandelschilfers.
  3. Laat gedurende 15 minuten bruinen in de oven en laat op een rooster afkoelen voor je ze proeft.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Paaskoekjes