Recept zoekresultatenPaasei uit zanddeegkoekjes en chocolade
Delhaize logo
  • Paasei uit zanddeegkoekjes en chocolade

Paasei uit zanddeegkoekjes en chocolade

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen
Dessert
Paasei uit zanddeegkoekjes en chocolade

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 180 g griessuiker
  • 1 eetlepel cacao (om te verdunnen)
  • 220 g zachte boter
  • gekleurde suikerparels
  • 200 g Callets Dessert (of fijngehakte pure chocolade)
  • 1 dl room
  • een snuifje zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Ultrafijne korrel
    1 kg
    1,55 €/kg
    €1,55
  • Cacao | Poeder
    400 gr
    14,73 €/kg
    €5,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 30 min. afkoeltijd + 30 min. baktijd

    1. Kneed de zachte boter, de bloem, de suiker, de eieren, het zout en de cacao tot het deeg een homogene consistentie krijgt. Wikkel het in vershoudfolie (laat het 30 min. in de koelkast rusten als je de keukenrobot gebruikt hebt voor het kneden).
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek 3 bakplaten met bakpapier. Markeer de diameters (van 5 tot 12 cm) met een permanente markeerstift op de steekvormpjes. Verdun de cacao met een beetje water.
    3. Rol met een bebloemde deegrol het deeg uit op een stuk bakpapier. Gebruik 2 uitrollatten van 5 mm om overal dezelfde dikte te verkrijgen. Druk in totaal 3 cirkels van 12 cm, 3 van 11 cm, 2 van 10 cm, 1 van 9 cm, 2 van 8 cm, 1 van 7 cm, 1 van 6 cm en 1 cirkel van 5 cm uit. Noteer tegelijkertijd de diameter van de cirkels op het deeg met een keukenpenseel gedrenkt in de cacao-oplossing. Verdeel ze volgens grootte (en zonder ze te vervormen) op de 3 patisserieplaten.
    4. Pas de baktijd aan naargelang de grootte: 12 min. voor de grootste afmetingen, 9 min. voor de middelmaat, 6 min. voor de kleinste. Laat afkoelen op een rooster.
    5. Breng de room aan de kook. Voeg de chocolade toe en neem de pan van het vuur. Laat 2 min. rusten en roer vervolgens goed met de klopper. Laat afkoelen.
    6. Krab voorzichtig de bovenkant van het zandkoekje 6 af zodat het een egaal oppervlak heeft. Plak de koekjes aan elkaar met ganache. Maak 2 piramides: 12 + 11 + 10 + 8 + 6 voor de kleinste en 12 + 12 + 11 + 11 + 10 + 9 + 8 + 7 + 5 + 3 voor de grootste.
    7. Draai de kleine piramide om en plak er de grote piramide tegenaan met de ganache. Laat rusten op een koele plek, maar niet in de koelkast. Dek je paasei af met een omgekeerde kom als je het niet de dag zelf opeet.
    8. Decoreer met de gekleurde suikerparels.

    Kooktip

    Om je ei veilig mee te nemen, zet het met brochettestokjes vast op een stuk piepschuim bedekt met aluminiumfolie. Zo kan het niet wegrollen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Paasei uit zanddeegkoekjes en chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Ultrafijne korrel
    1 kg
    1,55 €/kg
    €1,55
  • Cacao | Poeder
    400 gr
    14,73 €/kg
    €5,89