
Ovengebakken tong met blanke boter-citrussaus en kruidenpuree


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 500 g tong
- 1,5 citroenen
- 1,5 sinaasappelen
- 1 sinaasappel (het sap, voor de saus)
- 1 pompelmoes
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 1 dl olijfolie (voor de puree)
- 1 el olijfolie (voor de saus)
- 5 g verse salieblaadjes
- 5 g verse tijm
- 1 takje tijm (voor de saus)
- 5 g verse rozemarijn
- 1 takje rozemarijn (voor de saus)
- 1 pincée mespuntje Espelettepeper
- 5 g grof zeezout
- 600 g aardappelen
- 50 g boter
- 50 g koude boter (voor de saus)
- 15 g verse dragon
- 15 g verse bieslook
- 15 g verse dille
- 15 feuilles verse basilicumblaadjes
- 15 g verse basilicum Pistou
- 3 sjalotten voor de saus
- 3 dl room
- 2 dl witte wijn
- 1/2 kl kurkuma
- 1 bol knoflook
- 500 g tong
- 1,5 citroenen
- 1,5 sinaasappelen
- 1 sinaasappel (het sap, voor de saus)
- 1 pompelmoes
- 2 sjalotten
- 2 el olijfolie
- 1 dl olijfolie (voor de puree)
- 1 el olijfolie (voor de saus)
- 5 g verse salieblaadjes
- 5 g verse tijm
- 1 takje tijm (voor de saus)
- 5 g verse rozemarijn
- 1 takje rozemarijn (voor de saus)
- 1 pincée mespuntje Espelettepeper