Recept zoekresultatenOssobuco à la Milanese
Delhaize logo
  • Ossobuco à la MilaneseA

Ossobuco à la Milanese

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Ossobuco à la MilaneseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalfsschenkels
  • peper
  • zout
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, in heel kleine blokjes
  • 1 grote wortel, in heel kleine blokjes
  • 6 blaadjes salie
  • 1 kg opgelegde tomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 2 tenen knoflook (voor de gremolata)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de gremolata)
  • 2 takken dragon (voor de gremolata)
  • enkele takken kervel (voor de gremolata)
  • de zeste van 2 biocitroenen (voor de gremolata)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u 30 min. kooktijd

    1. Kruid de kalfsschenkels met peper en zout. Haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten in de boter. Doe er de knoflook en de selderij- en wortelbrunoise bij en laat meebakken.
    2. Doe er gesnipperde salie en de opgelegde tomaten bij en blus met de witte wijn. Laat 2 à 2 1/2 uur garen op een heel zacht vuur. De tomaten verdwijnen in de saus en de kalfsschenkels worden helemaal gaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
    3. Gremolata: Pel en snipper de knoflook heel fijn. Snipper de blaadjes van de peterselie, de dragon en de kervel fijn.Meng de knoflook en de kruiden met de citroenzeste.
    4. Strooi de gremolata vlak voor het serveren over de kalfsschenkels.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Ossobuco à la MilaneseA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Salie
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19