Recept zoekresultatenOssobuco à la Milanese
Delhaize logo
  • Ossobuco à la Milanese
    A
Ossobuco à la MilaneseA

Ossobuco à la Milanese

door Seppe Nobels
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kalfsschenkels
  • peper
  • zout
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, in heel kleine blokjes
  • 1 grote wortel, in heel kleine blokjes
  • 6 blaadjes salie
  • 1 kg opgelegde tomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 2 tenen knoflook (voor de gremolata)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de gremolata)
  • 2 takken dragon (voor de gremolata)
  • enkele takken kervel (voor de gremolata)
  • de zeste van 2 biocitroenen (voor de gremolata)
  • 4 kalfsschenkels
  • peper
  • zout
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, in heel kleine blokjes
  • 1 grote wortel, in heel kleine blokjes
  • 6 blaadjes salie
  • 1 kg opgelegde tomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 2 tenen knoflook (voor de gremolata)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de gremolata)
  • 2 takken dragon (voor de gremolata)
  • enkele takken kervel (voor de gremolata)

Begin met koken

: 20 min. + 2 u 30 min. kooktijd
1
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout. Haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten in de boter. Doe er de knoflook en de selderij- en wortelbrunoise bij en laat meebakken.
2
Doe er gesnipperde salie en de opgelegde tomaten bij en blus met de witte wijn. Laat 2 à 2 1/2 uur garen op een heel zacht vuur. De tomaten verdwijnen in de saus en de kalfsschenkels worden helemaal gaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
3
Gremolata: Pel en snipper de knoflook heel fijn. Snipper de blaadjes van de peterselie, de dragon en de kervel fijn.Meng de knoflook en de kruiden met de citroenzeste.
4
Strooi de gremolata vlak voor het serveren over de kalfsschenkels.
1
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout. Haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten in de boter. Doe er de knoflook en de selderij- en wortelbrunoise bij en laat meebakken.
2
Doe er gesnipperde salie en de opgelegde tomaten bij en blus met de witte wijn. Laat 2 à 2 1/2 uur garen op een heel zacht vuur. De tomaten verdwijnen in de saus en de kalfsschenkels worden helemaal gaar. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
3
Gremolata: Pel en snipper de knoflook heel fijn. Snipper de blaadjes van de peterselie, de dragon en de kervel fijn.Meng de knoflook en de kruiden met de citroenzeste.
4
Strooi de gremolata vlak voor het serveren over de kalfsschenkels.
Nutritionele informatie
A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lapje | Kalf

Delhaize

Lapje | Kalf

+/- 200 gr

+/-€4,16

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

2 × 20 gr

€3,58

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Elvea

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

2 × 2 x 400 gr

Bio

€10,70

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
+/-€37,65