Recept zoekresultatenOsso buco met tomaat
Delhaize logo
  • Osso buco met tomaatA

Osso buco met tomaat

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Osso buco met tomaatA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sneden osso buco (± 1,2 kg)
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 2 sjalotten
  • 3 blikken ‘Polpa’ Mutti (fijne tomatenpulp ‐ 3 x 400 g)
  • 500 g linguine
  • 50 g bloem
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 kl biokippenbouillon in poeder
  • 5 cl olijfolie
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kruiden ’Italia mix’ Market Fresh
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    €1
    1 kg
    1,15 €/kg€1,15
    1,00 €/kg
    €1,00
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    375 gr
    3,07 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 2 u. kooktijd

    1. Kruid de sneden osso buco met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er het de overtollige bloem af en bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete olijfolie en boter.
    2. Snijd de geschilde wortel intussen in schijfjes. Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook.
    3. Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de groenten, de knoflook, de tijm en de helft van de oregano gedurende 1 min. in. Leg er de sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder. Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 u. op een heel zacht vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 1 u. koken. Breng verder op smaak.
    4. Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Serveer ze bij de osso buco. Werk af met de rest van de oregano.

    Zero waste-tip: Gebruik de schil en het loof van je groenten voor een zelfgemaakte bouillon.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 948 kcal - Vetten: 25 g - Koolhydraten: 119 g - Vezels: 12 g - Eiwitten: 58 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Osso buco met tomaatA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    €1
    1 kg
    1,15 €/kg€1,15
    1,00 €/kg
    €1,00
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    375 gr
    3,07 €/kg
    €1,15