Recept zoekresultatenOrecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas
Delhaize logo
 • Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaasB

Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Pasta
Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 citroen
 • 150 g geitenkaas
 • 2 soeplepels olijfolie
 • 180 g ontpitte zwarte olijven
 • 500 g orecchiette pasta
 • 12,5 cl runderbouillon
 • 2 uien
 • 6 blaadjes verse basilicum

Begin met koken

 1. Mix de zwarte olijven tot een fijne puree.
 2. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de uien gedurende 8 minuten op een zacht vuurtje in de warme olijfolie. Voeg er de olijvenpuree aan toe, samen met de bouillon, het citroensap, zout en peper. Laat dit alles 15 min. op een matig vuur staan en voeg er dan de verkruimelde geitenkaas aan toe.
 3. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.
 4. Hak de basilicumblaadjes fijn.
 5. Als de pasta klaar is, laat hem dan goed uitlekken. Doe de pasta en de saus in een slakom. Meng dit alles, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 904; energie (kCal): 215; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 29,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 689,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
 • Orecchiette, saus van zwarte olijven en geitenkaasB