Recept zoekresultatenOrecchiette met broccoli en pijnboompitten
Delhaize logo
  • Orecchiette met broccoli en pijnboompittenC

Orecchiette met broccoli en pijnboompitten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Orecchiette met broccoli en pijnboompittenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 broccoli's
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 500 g orechiette
  • pijnboompitten
  • 1,5 rode pepertjes
  • zeezout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,23 €/kg
    €0,89
  • Pijnboompitten
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    1. Snijd de broccoli in fijne roosjes en kook ze in gezouten water gaar. Bewaar het kookvocht en kook daarin de orecchiette al dente.
    2. Rooster ondertussen de pijnboompitten zonder vetstof in een pan tot ze beginnen te geuren.
    3. Warm de olijfolie op in een diepe pan en voeg de fijngehakte knoflook en rode pepertjes toe. Laat op een zacht vuurtje een minuutje lichtjes fruiten, maar zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.
    4. Voeg de gekookte broccoliroosjes toe en stoof ze even mee. Plet de broccoli een beetje met een vork en breng op smaak met peper en zout.
    5. Voeg de orecchiette bij de broccoli en laat nog even meestoven op een laag vuurtje.
    6. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe, strooi de pijnboompitten erover en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 734; energie (kCal): 175; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 23,2; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 317,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Orecchiette met broccoli en pijnboompittenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,23 €/kg
    €0,89
  • Pijnboompitten
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99