Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Diepgevroren calamar (750g) van het merk Pescanova » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOp de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrème
Delhaize logo
  • Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrèmeC

Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Barbecue
Voorgerecht
Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrèmeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Ardense forelfilets met vel
  • 1 bloemkool
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes peterselie
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • ijsblokjes
  • 20 g rucola (voor de rucolaolie)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de rucolaolie)
  • 1 dl slaolie (voor de rucolaolie)
  • peper en zout (voor de rucolaolie)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet | Forel | Ardeens | Vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 255 gr
    +/-20,95€/kg
    +/-€5,34
    F2013082600228010000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2009042400306330000
  • Verse | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ze in 2 en snijd de grote kanten met de mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste plakjes (= 1/4 van de bloemkool) in een kleine slakom met water en de ijsblokjes weken. Laat in de koelkast rusten.
    2. Doe de rest van de bloemkool in een kookpot, overgiet met koud water, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. sudderen.
    3. Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Zet de planken op de barbecue (niet te warm), sluit het deksel en laat 15 min. roken.
    4. Maak de rucolaolie: mix de gehakte gepelde knoflook met de olie en de grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
    5. Laat de rauwe bloemkoolplakjes uitlekken en meng ze met de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en mix hem met de boter tot een smeuïge crème fijn. Breng verder op smaak.
    6. Dresseer de bloemkoolcrème en de forelfilets op de borden. Besprenkel ze met een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe bloemkool toe en werk af met peterselie. Dien lauw op.

    Tip: Heb je geen rookplank? Geen probleem: leg de filets op een plancha of een grill en voeg rookhoutsnippers toe op de gloeiende houtskool.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 164,5 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Barbecue
    Voorgerecht
    • Op de barbecue gerookte forelfilets en bloemkoolcrèmeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet | Forel | Ardeens | Vel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 255 gr
    +/-20,95€/kg
    +/-€5,34
    F2013082600228010000
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
    F2009042400306330000
  • Verse | Tijm
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000