Recept zoekresultatenOostendse waterzooi
Delhaize logo
  • Oostendse waterzooiA

Oostendse waterzooi

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Oostendse waterzooiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 tongfilets
  • peper
  • zout
  • 1 l visfumet
  • 1 stengel prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortelen
  • 500 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 2 dl room
  • het sap van 1 citroen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min.

    1. Kruid de tongfilets met peper en zout. Rol ze op met de graatkant naar buiten. Leg ze in een stoommandje. Stoom de tongrolletjes gaar boven de visfumet.
    2. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon. Snijd ze in julienne met een mandoline. Pel de garnalen. Blancheer de groenten 1 minuut in de visfumet.
    3. Leg de groenten in een bord met de tongrolletjes. Doe er de rauwe spinazie en de gepelde garnalen bij.
    4. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even bakken. Giet er de visfumet bij en laat indikken tot saus. Haal de saus van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room. Doe de liaison bij de saus en kruid met peper en zout. Voeg er het citroensap aan toe en schuim op met een staafmixer.
    5. Giet de saus bij de tongrolletjes met groenten.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Oostendse waterzooiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Wortelen
    1+1 gratis
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59