Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenOostendse waterzooi
Delhaize logo
  • Oostendse waterzooi
    A
Oostendse waterzooiA

Oostendse waterzooi

door Seppe Nobels
Moeilijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 12 tongfilets
  • peper
  • zout
  • 1 l visfumet
  • 1 preistok
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortelen
  • 500 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 2 dl room
  • het sap van 1 citroen
  • 12 tongfilets
  • peper
  • zout
  • 1 l visfumet
  • 1 preistok
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 grote wortelen
  • 500 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 40 g boter
  • 60 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 2 dl room
  • het sap van 1 citroen

Begin met koken

: 60 min.
1
Kruid de tongfilets met peper en zout. Rol ze op met de graatkant naar buiten. Leg ze in een stoommandje. Stoom de tongrolletjes gaar boven de visfumet.
2
Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon. Snijd ze in julienne met een mandoline. Pel de garnalen. Blancheer de groenten 1 minuut in de visfumet.
3
Leg de groenten in een bord met de tongrolletjes. Doe er de rauwe spinazie en de gepelde garnalen bij.
4
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even bakken. Giet er de visfumet bij en laat indikken tot saus. Haal de saus van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room. Doe de liaison bij de saus en kruid met peper en zout. Voeg er het citroensap aan toe en schuim op met een staafmixer.
5
Giet de saus bij de tongrolletjes met groenten.
1
Kruid de tongfilets met peper en zout. Rol ze op met de graatkant naar buiten. Leg ze in een stoommandje. Stoom de tongrolletjes gaar boven de visfumet.
2
Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon. Snijd ze in julienne met een mandoline. Pel de garnalen. Blancheer de groenten 1 minuut in de visfumet.
3
Leg de groenten in een bord met de tongrolletjes. Doe er de rauwe spinazie en de gepelde garnalen bij.
4
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even bakken. Giet er de visfumet bij en laat indikken tot saus. Haal de saus van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room. Doe de liaison bij de saus en kruid met peper en zout. Voeg er het citroensap aan toe en schuim op met een staafmixer.
5
Giet de saus bij de tongrolletjes met groenten.
Nutritionele informatie
A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,33

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

5 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€37,45

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Totaal:
+/-€62,40