Delhaize logo
  • OnigiriA

Onigiri

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
OnigiriA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 320 g zalmfilet
  • 50 g zalmeitjes
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 100 g rode kool
  • 2 lente-uien
  • 240 g sushirijst
  • 1 el fijne suiker
  • 4 cl rijstazijn
  • 2 kl zwarte sesamzaadjes
  • 1 koffielepel zout
  • sojasaus (voor het opdienen)
  • wasabi (voor het opdienen)
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 8 sushi norivellen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode kool | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + kooktijd: 15 min. (+ 20 min. weektijd en rusttijd)

    1. Bereid en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    2. Los de suiker en het zout zorgvuldig op in de azijn. Overgiet er de rijst mee en meng voorzichtig met een houten lepel. Laat afkoelen.
    3. Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Schil de 1/2 komkommer, ontpit hem en snijd hem in staafjes. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm, de avocado in fijne plakjes en de rode biet in staafjes.
    4. Bedek ruim de helft van 1 norivel met rijst, maar laat een hoek onbedekt, en druk de rijst goed aan. Beleg de rijst diagonaal volledig met zalm, avocado, kool, komkommer en rode biet. Rol op tot een hoorntje (wikkel het eventueel in papier). Maak 8 hoorntjes op dezelfde manier.
    5. Werk de onigiri af met zalmeitjes, zwarte sesam en/of gesnipperde lente-uitjes. Serveer en geef er de sojasaus en de wasabi apart bij.

    Kooktip

    Mag het ook eens spicy zijn? Trek een streepje wasabi op de rijst voor je hem met de overige ingrediënten belegt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 130; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 579,93
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Japans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • OnigiriA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Filet | Schotse | Zonder vel
    +/- 243 gr
    +/-28,95€/kg
    +/-€7,03
  • Zalm | Eieren | Atlantisch
    50 gr
    139,80 €/kg
    €6,99
  • Bio | Komkommer
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode kool | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Serveer met