Recept zoekresultatenOnglet met rode ui
Delhaize logo
 • Onglet met rode uiB

Onglet met rode ui

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Onglet met rode uiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 rode uien
 • 50 g boter
 • 1 dl rode wijn
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1,9 dl kalfsfond
 • 600 g onglet

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

 1. Fruit de gehakte rode uien 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met boter. Voeg rode wijn toe, samen met sojasaus en kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje.
 2. Schroei de stukjes onglet dicht op een hoog vuur in een pan met boter. Verlaag het vuur en laat 2 à 3 min. verder bakken. Kruid met zout en peper.
 3. Leg het vlees op een snijplank en bedek het met aluminiumfolie. Giet de saus in de pan van het vlees en roer de aanbaksels los. Haal van het vuur, voeg de koude boter in stukjes toe, meng en breng verder op smaak.
 4. Snijd de onglet ‘tegen de draad’ in sneetjes en serveer met de saus. Geef er frietjes en een slaatje bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 122; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 351,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Recepten voor elke dag
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
 • Onglet met rode uiB