Omeletterolletjes met verse kaas en kruiden, salade van quinoa en gekonfijte tomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel rietsuiker
- peper en zout
- 1 bos basilicum
- 6 takjes oregano
- 4 el olijfolie
- 1 dl olijfolie
- 5 el balsamicoazijn
- 1 el water
- 1 afgestreken kl rietsuiker
- 6 eieren
- 50 g parmigiano
- 1 bakje verse kaas natuur (200 g)
- 250 g quinoa
- 1/2 biocitroen
- 20 g rucola
- 50 g Kalamon olijven
- 1 courgette
- 600 g Romatomaten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019040800035380000
F1990050900321300000
F2015010600324000000
F2016041400307460000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 2 u. baktijd voor de gekonfijte tomaten
- Verwarm de oven voor op 120°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in 4, hol ze uit en schik de ‘tomatenschelpjes’ op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid ze met zout, bestuif ze met 1 afgestreken kl rietsuiker en bestrooi ze met de helft van de oregano. Voeg de olijven toe en laat 2 u in de oven konfijten.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem grondig onder koud water en laat uitlekken.
- Klop intussen de eieren los met de geraspte parmigiano, peper en een beetje zout (let op want de parmigiano is op zich al heel gezouten). Giet de helft van de omelet in een braadpan met ½ el olijfolie en laat langzaam, mooi vlak stollen. Bereid op dezelfde manier een tweede platte omelet. Laat afkoelen.
- Houd 10 blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn met de rucola. Meng ze met de verse kaas, 1 el olijfolie en het water. Bestrijk de omeletten met deze bereiding, rol ze op en snijd ze in dikke schijven.
- Snijd de courgette met een dunschiller in lange slierten. Meng 1 dl olijfolie, de balsamicoazijn, de geraspte citroenzeste, het sap van de citroen, 1 el rietsuiker, peper en zout. Giet dit mengsel over de quinoa en voeg de 10 gehakte basilicumblaadjes toe. Meng goed en roer er de gekonfijte tomaten met olijven onder, samen met de rest van de oregano en de courgetteslierten.
- Serveer op kamertemperatuur of bewaar in luchtdichte potten. Zet de potten in de koelkast en/of vervoer ze in een koeltas.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019040800035380000
F1990050900321300000
F2015010600324000000
F2016041400307460000
Laad nog 4 producten