Recept zoekresultatenOmelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Delhaize logo
  • Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure roomC

Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure roomC

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 4 bio-eieren
  • 200 g grijze garnalen
  • 20 g gehakte dragon
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • 75 g zure room
  • 10 blaadjes kervel

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Breek de eieren en klop ze los, kruid met peper en zout en veel verse gehakte dragon.
  2. Bak hiervan omeletten en laat ze nadien afkoelen. Doe de zongedroogde tomaten in een blender en mix ze tot een tapenade.
  3. Besmeer nu de koude omeletten met de tapenade en rol de omelet strak op tot je een roulade hebt.
  4. Snij de omelet in schijfjes van 1 cm dikte. Leg dit op een bordje en spuit er met een spuitertje een bolletje natuur zure room op, leg er enkele garnaaltjes op en werk af met een takje roomse kervel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 654; energie (kCal): 157; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 102,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Lunch
  • Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure roomC