Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor
Delhaize logo
 • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA

Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoor

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 8 oesters Charente-Maritime
 • 6 cl olijfolie met citroen Taste of Inspirations
 • 1 eetlepel agavesiroop
 • 1/4 rood chilipepertje
 • 50 g pijnboompitten
 • 1 citroen (het sap)
 • 150 g lamsoor
 • 150 g zeekraal
 • 1/2 venkel met een beetje lof
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Blancheer de zeekraal en de lamsoor kort in gezouten water en laat schrikken in koud water met ijs, zodat de groene kleur mooi behouden blijft.
 2. Snijd de venkel fijn.
 3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
 4. Maak de vinaigrette: meng het citroensap met de agavesiroop, de citroenolie, het fijngesneden chilipepertje en een beetje lof van de venkel. Kruid bij met peper.
 5. Meng de vinaigrette onder de zeekraal, lamsoor en venkel en bestrooi met de pijnboompitten. Dien er de oesters bij op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 705; energie (kCal): 170; vetten (g): 13,5; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 4,6; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 298,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Oesters met een salade van zeekraal, venkel en lamsoorA