Delhaize logo
  • NotentaartD

Notentaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
NotentaartD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 250 g walnoten
  • 2 rollen zanddeeg
  • 100 g suiker
  • 50 g zachte boter in blokjes
  • 30 cl room

Begin met koken

Bereiding: 25 min. + 35 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak 1 rol deeg blind: rol het uit in een taartvorm, prik erin met een vork en bak 10 min. in de oven met een laag rijst, linzen of bakerwten. Haal uit de oven en laat afkoelen terwijl je het opnieuw bedekt met een vel bakpapier en een laag rijst, linzen of bakerwten.
  3. Snijd uit de andere rol deeg figuurtjes met een mesje of een gekarteld rollertje.
  4. Meng de suiker, de boter, de room en de eieren tot een homogene massa en bedek er de taartbodem mee. Leg er de walnoten op. Bedek met de figuurtjes in zanddeeg.
  5. Verlaag de oven tot 150°C.
  6. Zet de taart in de oven en bak 25 à 30 min. tot het notenmengsel vast geworden is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1892; energie (kCal): 455; vetten (g): 34,8; verzadigde vetten (g): 12,7; koolhydraten (g): 28,2; suikers (g): 15,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 955,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • NotentaartD