Recept zoekresultatenNormandische varkenswangetjes
Delhaize logo
  • Normandische varkenswangetjesA

Normandische varkenswangetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Normandische varkenswangetjesA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 kg varkenswangetjes
  • 1 ui
  • 3 Galia-appelen
  • 3 gekonfijte gemberballetjes + 3 el van hun siroop
  • 50 g boter
  • 1 fles Normandische cider brut (75 cl)
  • 6 eetlepels cognac
  • 2 x 2,2 dl verse witte kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje grillkruiden Delhaize

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 1u45 kooktijd.

  1. Hak de ui. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in 2. Fruit alles op een zacht vuurtje in een stoofpot met de olijfolie.
  2. Breng de varkenswangetjes op smaak met de kruidenmix. Bak er de helft van op een hoog vuur, in een grote braadpan met 25 g gesmolten boter, en voeg ze toe in de stoofpot zodra ze mooi goudbruin zijn. Roer de aanbaksels in de braadpan goed los met 3 el cognac en giet de jus ook in de stoofpot. Doe hetzelfde met de andere helft van het vlees.
  3. Voeg de gemberballetjes en de gembersiroop toe aan de stoofpot, samen met de laurierblaadjes, de tijm, de cider en de kalfsfond. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 1u30 zonder deksel pruttelen.
  4. Schil de appelen en snijd ze in 8. Voeg ze toe en laat nog ± 15 min. koken, tot de appelen beginnen te smelten. Dien warm op, met puree of frietjes.

Tip: Geen fan van gember? Vervang hem door 4 el honing of kweeperengelei.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 505,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Normandische varkenswangetjesA