Recept zoekresultatenMousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s
Delhaize logo
  • Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s

Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 basilicumblaadjes
  • citroenschil
  • 1 eiwit, tot schuim geklopt
  • 4 eetlepels gegrilde paprika's, gebruiksklaar
  • 1 teentje look, geperst
  • schil van 1 citroen
  • 250 g verse geitenkaas
  • zout

Begin met koken

  1. Meng in een kom de geitenkaas met het zout, de peper, de look en de citroenschil.
  2. Doe er ½ van het eiwit bij en meng voorzichtig met een spatel. Meng vervolgens de rest van het eiwit.
  3. Verdeel het schuimige mengsel in 4 verrines. Zet 1 uur in de koelkast.
  4. Snij de paprikareepjes in blokjes.
  5. Versier de verrines met de blokjes paprika, citroenschil en basilicumblaadjes.

Kooktip

  • Uitstekend bij: Oméga 3-brood.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit voorgerecht telt voor 1 portie melkproducten en bevat 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium. Het opgeklopte eiwit zorgt voor meer volume en maakt het geheel lichter zonder ook maar 1 grammetje extra vet.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Mousse met geitenkaas en tartaar van gegrilde paprika’s