Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines en linzen
Delhaize logo
  • Moussaka met aubergines en linzenA

Moussaka met aubergines en linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Moussaka met aubergines en linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 5 dl plattekaas
  • 2 aubergines
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 150 g groene of bruine linzen
  • 400 g blokjes tomaat (in blik)
  • 200 g wortelen
  • 2 stengels witte selder
  • 1 ui
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Verse kaas | Vol
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 1u

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Pel en snipper de ui(en) en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
    3. Verhit wat olie en stoof de ui(en) tot de stukjes glazig zijn.
    4. Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
    5. Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
    6. Snijd intussen de aubergine(s) in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
    7. Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er 1/3 van de eieren door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
    8. Vermeng de plattekaas met 2/3 van de eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
    9. Bak de moussaka een uur in de oven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 381; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 526,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Moussaka met aubergines en linzenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Verse kaas | Vol
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99