Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • MosselsoepC

Mosselsoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
MosselsoepC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g bacon
  • 2 dl zure room
  • zout
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 feuille laurierblad
  • 3 dl halfvolle melk
  • 400 g gekookte mosselen zonder schelp en met gezeefd kookvocht
  • 20 g boter
  • zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de selder in blokjes. Hak de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Smelt de boter in een kookpot en stoof de uien aan zonder ze te laten kleuren. Voeg de selder en het laurierblad toe en laat 3 min. koken. Voeg het kookvocht van de mosselen, het water en de aardappelen toe. Zout, dek af en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.
  3. Voeg de melk en de zure room toe. Meng. Schep een stevige pollepel soep uit de pot, mix fijn, en voeg opnieuw toe. Hierdoor wordt de soep dikker. Voeg de mosselen toe en bestrooi met peper.
  4. Snijd de bacon in kleine blokjes en bak hem al roerend in de pan. Strooi de bacon in de soep en dien op.

Kooktip

Maak enkele mosselschelpen grondig schoon, droog ze en houd ze bij. Origineel om hapjes in te serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 601; energie (kCal): 144; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 512,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • MosselsoepC