Recept zoekresultatenMosselen op z’n Spaans
Delhaize logo
  • Mosselen op z’n Spaans

Mosselen op z’n Spaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Mosselen op z’n Spaans

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg mosselen
  • 250 g champignons
  • 1 enkele rode pepers
  • 1 glas sherry
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • enkele takjes tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Fino, pale dry | Sherry | 15% alc.vol.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Begin met de mosselen zorgvuldig te spoelen in voldoende koud gezouten water en laat even uitlekken.
    2. Verwijder de voetjes van de champignons en snijd in partjes. Snijd de rode pepers grof. Pel de knoflook en halveer.
    3. Zet een grote pot op het vuur met de olijfolie, de knoflook, de sjalot, de mosselen, de Spaanse rode pepers en de champignons. Bak even op en blus met de sherry. Voeg de tijm toe en breng verder op smaak met peper en zout. Stoom de mosselen gaar.
    4. Open de pot met mosselen, snuif die heerlijke geur op en begin eraan.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Mosselen op z’n Spaans

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Fino, pale dry | Sherry | 15% alc.vol.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden