Recept zoekresultatenMosselen op z’n Marokkaans
Delhaize logo
  • Mosselen op z’n Marokkaans

Mosselen op z’n Marokkaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Mosselen op z’n Marokkaans

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 busseltje verse koriander, gehakt
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • harissa (in tube)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 kg Super mosselen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00
  • Harissa
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Snij de knoflook in fijne schijfjes en fruit ze in de olie in een grote stoofpot op heel zacht vuur. Voeg na 2 min. de tomaten toe, harissa naar eigen smaak en peper. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
    2. Voeg de goed gereinigde mosselen toe, dek af en laat ze gedurende 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe.
    3. Voeg de koriander toe en dien meteen op in diepe borden. Serveer met brood.

    Kooktip

    Je kan de bereiding ook in individuele kookpotten maken en er de mosselen, net zoals in het restaurant, in opdienen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Marrokaans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Mosselen op z’n Marokkaans

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,50 €/kg
    €3,00
  • Harissa
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar