Recept zoekresultatenMosselen natuur
Delhaize logo
  • Mosselen natuurA

Mosselen natuur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Mosselen natuurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg mosselen
  • 1/2 groene selder
  • 2 dikke uien
  • 1 dl water
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 15 min. + 5 min. baktijd

    1. Maak de mosselen schoon en spoel ze. Snipper de uien en de selder fijn. Hak de knoflook en de peterselie. Doe de mosselen in een grote kookpot (of in 4 kleine) met de groenten, de kruiden, het water, de boter en peper.
    2. Zet het deksel op de pot en verwarm ± 5 min. op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud intussen de kookpot af en toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 243,98
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Mosselen natuurA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden