Recept zoekresultatenMosselen met tomaten en sambal
Delhaize logo
  • Mosselen met tomaten en sambalA

Mosselen met tomaten en sambal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Mosselen met tomaten en sambalA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 2 kg mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el sambal oelek
  • 4 sjalotten
  • 1/2 kg tomaat
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
    S2008040800229630000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    25,00 €/kg
    €1,25
    S2001020200272250000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
    F1998011500262100000
  • Sambal oelek | Pimentenpuree
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    23,90 €/kg
    €2,39
    S1984022200121970000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 minuten

    1. Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig. Ontpit en snij de tomaten in blokjes.
    2. Doe de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de gehakte sjalotten en de geperste looktenen op zacht vuur. Voeg na 5 min. de sambal toe, de mosselen, de tomaten en de witte wijn. Zet een deksel op de pan en verwarm 5 min. op hevig vuur, schud de mosselen regelmatig op tot ze allemaal open zijn.
    3. Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met knapperig brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 266; energie (kCal): 64; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 415,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Mosselen met tomaten en sambalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blanc de Blancs Sec
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
    S2008040800229630000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    25,00 €/kg
    €1,25
    S2001020200272250000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,25 €/kg
    €8,49
    F1998011500262100000
  • Sambal oelek | Pimentenpuree
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    23,90 €/kg
    €2,39
    S1984022200121970000