Recept zoekresultatenMosselen met frieten Plat National
Delhaize logo
  • Mosselen met frieten Plat NationalB

Mosselen met frieten Plat National

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Mosselen met frieten Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg mosselen
  • 600 g mosselgroenten
  • 1 kg verse frieten
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffielepel ‘Chili explosion’ Santa Maria
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise (voor de saus)
  • 1 el mosterd (voor de saus)
  • 1 kl azijn (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Spoel en kuis de mosselen in ruim koud water en ververs het water tot het helder blijft.
  2. Gebruik bij voorkeur een mosselpot en stoof hierin, op een zacht vuur, de mosselgroenten in de olijfolie en pers er het teentje look bij. Voeg de mosselen, het laurierblad, de chili-explosion, de kruiden inbegrepen in de mosselgroenten zakjes en de witte wijn toe. Kruid met peper en een mespuntje zout. Zet het deksel op de kom en verhoog het vuur. Laat 4 minuten koken en schud ze dan goed op zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen. Zet het deksel terug op de kom en kook nog eens 3 minuten. Schud terug op en controleer of alle schelpen open zijn. Zoniet geef je nog een minuutje extra.
  3. Meng al de ingrediënten voor het mosselsausje en voeg 1 el mosseljus toe.
  4. Bak de verse frietjes krokant volgens de instructies op de verpakking.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Mosselen met frieten Plat NationalB

Deze recepten kan je ook leuk vinden