Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
    C
  • Miso ramen

Miso ramen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Miso ramenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g sojascheuten
  • 200 g edamamebonen (diepgevroren)
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 400 g varkenslapjes
  • 300 g udonnoedels
  • 2 eetlepels panko
  • 1,4 l kokend water
  • 660 g ‘miso soup’ Saitaku
  • sojasaus (naar smaak)
  • 1,5 dl druivenpitolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Wokmix | Soja
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Edamame|300G
    300 gr
    5,30 €/kg
    €1,59
  • Miso soup
    72 gr
    38,19 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 6 min. baktijd

    1. Kook 4/5 van de eieren 6 min. in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water en pel ze. 
    2. Maak de misobouillon: los de ‘miso soup’ op in kokend water.
    3. Snijd de lente-ui in fijne julienne en dop de edamamebonen.
    4. Kruid de bloem met peper en zout. Doe de bloem, het (niet-gekookte) ei en de panko in drie verschillende diepe borden. Paneer de varkenslapjes à l’anglaise: haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de panko.
    5. Verhit de druivenpitolie in een pan met dikke bodem. De bodem moet ongeveer 1 cm bedekt zijn met olie. Bak de varkenslapjes in de olie op middelhoog vuur, 3 min. langs elke kant. Leg op een keukenpapiertje om het teveel aan vet te absorberen.
    6. Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en koel ze daarna in ijswater.
    7. Verdeel de noedels, de sojascheuten, de fijngesneden lente-ui en de edamamebonen over de bowls (1 per persoon) en verdeel er de hete misobouillon over. Snijd de varkenslapjes in reepjes en verdeel ze over de bowls. 
    8. Dien op met het zachtgekookte eitje en sojasaus naar smaak.

    Bekijk de video >

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 619; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 1225,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:33
      C
    • Miso ramen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Wokmix | Soja
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Edamame|300G
    300 gr
    5,30 €/kg
    €1,59
  • Miso soup
    72 gr
    38,19 €/kg
    €2,75