Recept zoekresultatenMinipasteitje met kastanjes, manourikaas en rode bonen
Delhaize logo
  • Minipasteitje met kastanjes, manourikaas en rode bonenC

Minipasteitje met kastanjes, manourikaas en rode bonen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Minipasteitje met kastanjes, manourikaas en rode bonenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • 100 g boter
  • 12 vellen brickdeeg
  • 200 g manourikaas
  • 1/4 koriander
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 50 g hele gepelde amandelen
  • groene salade voor erbij
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 200 g gekookte rode bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 200 g gekookte kastanjes, natuur
  • 1 ei
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof. Hak ze grof.
  3. Hak de korianderblaadjes.
  4. Verkruimel de kaas en de kastanjes. Schep ze in een kom. Voeg er de rode bonen, amandelen, kruiden, koriander, zout en peper aan toe. Meng.
  5. Laat de boter smelten. Klop het ei los.
  6. Bestrijk 3 vellen brickdeeg met boter en leg ze op elkaar. Lepel wat vulling in het midden van het deeg en sluit de pastei. Plak het deeg toe met het ei. Draai om en leg in een rond ovenschaaltje. Herhaal alles met de rest van de ingrediënten. Bestrijk de pasteitjes bovenaan met gesmolten boter.
  7. Zet 15 min. in de oven, tot de pasteitjes goudbruin zijn.
  8. Serveer met een frisse groene salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 990; energie (kCal): 238; vetten (g): 18,2; verzadigde vetten (g): 10,8; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 667,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Minipasteitje met kastanjes, manourikaas en rode bonenC