Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMinipassievruchtentaartjes
Delhaize logo
  • Minipassievruchtentaartjes

Minipassievruchtentaartjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Dessert
Minipassievruchtentaartjes

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 12 passievruchten
  • 40 g suiker
  • 1 eetlepel bloem (voor de vormen)
  • bakpapier
  • 30 g amandelpoeder
  • 120 g koude boter (in blokjes)
  • 250 g lemon curd
  • 12 kleine bakvormpjes
  • bakbonen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1 u rusttijd + 20 min. baktijd 

    1. Maak eerst het zanddeeg. Meng alle ingrediënten (behalve het ei) in een kom en kneed door elkaar tot er een zanderig deeg ontstaat. Dit kun je ook doen met de kneedhaak van je keukenrobot. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg 30 à 60 min. opstijven in de koelkast. 
    2. Bestuif je werkblad met wat bloem alsook je deegroller. Plaats de bal hierop en rol uit tot een plak uitgerold deeg. Bekleed er de vormpjes mee. Snijd de bovenkant van de randen netjes recht af. 
    3. Laat de vormpjes nog ± 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. 
    4. Plaats een vel bakpapier op de taartbodems en vul de bodem met bijv. bakbonen. Bak de bodems 20 min. blind. Haal de bakbonen eruit en verwijder het bakpapier. Laat hierna volledig afkoelen voor gebruik. 
    5. Maak intussen de vulling: lepel het vlees uit de passievruchten en meng met de suiker. 
    6. Vul de afgekoelde taartbodems net voor het opdienen met een laagje lemon curd en werk af met een laagje passievruchtenvlees.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst
    Dessert
    Dessert
    • Minipassievruchtentaartjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    6 st
    0,48 €/st
    €2,85
  • Wit amandelpoeder
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75