Miniclafoutis met kerstomaten en garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
1 op 5Andere
Pasen,Communie
Aperitief
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 150 g kleine roze garnalen
- 250 g kleine kerstomaten
- 30 g bloem
- 1 noot boter
- 12 basilicumblaadjes (ter versiering)
- peper
- 25 cl lichte verse room
- 3 eieren
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400294910000
F2015030200328500000
F2004050400138600000
F1993101900107900000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Smeer 12 minisoufflékommetjes in met boter.
- Halveer de kerstomaten, meng met garnalen en fijngehakte basilicum. Verdeel over de kommetjes.
- Meng de bloem en 1 ei met de garde. Voeg de overige eieren en room toe; breng op smaak met peper en zout. Giet in de kommetjes.
- Bak 15 min. in de oven.
- Dien warm of koud op, versierd met een basilicumblaadje.
Kooktip
- Je kan de garnalen vervangen door gebakken spekreepjes of door gerookte zalm.
- Je kan deze miniclafoutis gemakkelijk opwarmen in de microgolfoven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 71,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Andere
Pasen,Communie
Overig
Lente
Aperitief
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011400294910000
F2015030200328500000
F2004050400138600000
F1993101900107900000
Laad nog 3 producten