Recept zoekresultatenMillefeuille met amandelen, appel en karamel
Delhaize logo
 • Millefeuille met amandelen, appel en karamelD

Millefeuille met amandelen, appel en karamel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Millefeuille met amandelen, appel en karamelD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 eetlepels amandelschilfers
 • 1 rol bladerdeeg
 • 5 dl zure room
 • 1/2 citroen (het sap)
 • 1 eetlepel boter (voor de compote)
 • 100 g boter
 • 150 g suiker (voor de karamel)
 • 1 kl bloemsuiker
 • 4 appelen bio
 • 1 kl suiker (voor de compote)
 • 1 el suiker (voor het karamelliseren)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Rol de rol deeg uit en bestrooi met de bloemsuiker.
 3. Leg het deeg op een bakplaat en bedek met een vel bakpapier. Leg er een tweede zware bakplaat of ovenschaal op zodat het deeg niet te veel opzwelt. Bak 20 min. in de oven en haal eruit. Laat afkoelen. Snijd er 12 mooie gelijke rechthoeken uit.
 4. Maak de compote: snijd 1/2 van de appelen in kleine blokjes en doe ze in een pannetje, samen met de suiker, de boter en 1/2 van het citroensap. Laat inkoken onder deksel.
 5. Als de appelen hun vocht beginnen af te geven, haal het deksel van het pannetje zodat de appelen kunnen inkoken tot een compote.
 6. Maak de gekaramelliseerde appelen: snijd 1/2 van de appelen in schijfjes. Laat de boter smelten in een pan en voeg de suiker, de appelen en 1/2 van het citroensap toe. Bak de appelen tot ze bruin zijn. Voorzichtig dat het niet aanbrandt!
 7. Maak de karamel: verhit de suiker met enkele druppels water in een steelpannetje. Er mag geen lucht bij, dus je mag het alleen h eel zachtjes mengen en zeker niet kloppen. Je mag wel zachtjes met de pan draaien. Als de karamel mooi bruin is, maar niet verbrand, haal je de pan van het vuur en voeg je de boter toe. Laat de boter smelten en voeg 3/5 van de zure room toe. Zet opnieuw op het vuur en breng net tot het kookpunt. Roer tot een homogeen mengsel en laat afkoelen.
 8. Bak de amandelschilfers in een droge pan tot ze lichtjes kleuren.
 9. Stel de millefeuilles net voor het opdienen samen: bestrijk 1 rechthoekje van het millefeuilledeeg met de zure room, beleg vervolgens met de compote van appel. Leg er een ander rechthoekje op dat je bestreken hebt met zure room. Leg daarop de appelschijfjes. Eindig met een rechthoekje waar je de karamel op druppelt. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Kooktip

 • Voor de compote hoef je de appelen niet te schillen, zo behoud je een zekere zure smaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1045; energie (kCal): 252; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 11,1; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 16,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 918,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
 • Millefeuille met amandelen, appel en karamelD