Recept zoekresultatenMikadopannenkoeken met sinaasappel
Delhaize logo
  • Mikadopannenkoeken met sinaasappelD

Mikadopannenkoeken met sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Mikadopannenkoeken met sinaasappelD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 biosinaasappel (voor de ganache)
  • Gekonfijte sinaasappelzestes, Mikadokoekjes, kleine muntblaadjes, roze macarons … (voor de afwerking)
  • 5 el kristalsuiker (voor de afwerking)
  • 5 dl vanille-ijs (voor de afwerking)
  • fleur de sel (voor de ganache)
  • 2 gelatineblaadjes (voor de ganache)
  • 140 g melkchocolade (voor de ganache)
  • 25 g kristalsuiker (voor de ganache)
  • 140 g room met 40% v.g. (voor de ganache)
  • 4 eieren (voor het pannenkoekendeeg)
  • 50 g eiwitten (± 2 kleine eieren) (voor de ganache)
  • 5 g zout (voor het pannenkoekendeeg)
  • 40 g boter (voor het pannenkoekendeeg)
  • 1/2 kl arachideolie (voor het pannenkoekendeeg)
  • 50 g kristalsuiker (voor het pannenkoekendeeg)
  • 10 g verse gist (voor het pannenkoekendeeg)
  • 6 dl volle melk (voor het pannenkoekendeeg)
  • 200 g bloem (voor het pannenkoekendeeg)

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u. + 15 min. kooktijd (+ 3 u. rusttijd/koeltijd)

  1. Maak de pannenkoeken: klop de eieren en de suiker op tot een ruban (glad en homogeen). Voeg het zout, de olie en de bloem toe en meng met een klopper (er mogen geen klonters zijn). Meng de gist met 1 dl lauwe melk en giet bij het deeg. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de rest van de melk toe. Dek af met een keukendoek en laat 45 min op kamertemperatuur rusten.
  2. Maak de ganache: laat de gelatineblaadjes in koud water weken en zacht worden. Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de uitgewrongen gelatine toe en meng. Giet op de gehakte chocolade en meng opnieuw. Klop de eiwitten tot een stevig schuim met de suiker. Roer 1/3 van dit schuim met een klopper onder de gesmolten chocolade en de rest met een spatel. Voeg de fijngeraspte zeste van een halve sinaasappel en een beetje fleur de sel toe. Laat in de koelkast opstijven.
  3. Smelt een beetje boter in een antiaanbak(koeken)pan en bak heel fijne pannenkoeken, zonder ze te veel te laten kleuren. Laat de pannenkoeken op een rooster afkoelen.
  4. Bestrijk de pannenkoeken met een fijne laag ganache, bestrooi ze met een beetje geraspte sinaasappelzeste en rol ze op. Snijd de pannenkoeken in schuine stukken en laat ze 2 u. in de koelkast rusten.
  5. Bestuif de pannenkoekstukjes met een fijn laagje kristalsuiker en karamelliseer met een brander. Herhaal dit 3 keer. Dresseer op de borden, werk af met Mikado’s, gekonfijte sinaasappelzestes, verkruimelde macarons en kleine muntblaadjes. Schep een bolletje vanille-ijs op elk bord en serveer meteen.

Tip: Zin om iedereen met zelfgemaakte mikado’s te verbluffen? Bedek een bakplaat met een siliconenmatje (laat ze beiden op voorhand in de diepvriezer afkoelen) en dresseer er fijne strepen gesmolten pure chocolade op. Dresseer fijne strepen meringue op een tweede bedekte bakplaat en droog ze in de oven.

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 520 kcal - Vetten: 26 g - Koolhydraten: 58 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 12 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Mikadopannenkoeken met sinaasappelD