Delhaize logo
  • Mikado'sE

Mikado's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Mikado'sE

Ingrediënten voor 18 Porties

18 Porties
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 30 g amandelen
  • 30 g pistachenoten
  • 30 g hazelnoten
  • 30 g kokospoeder
  • 30 g kokosschilfers
  • 100 g melkchocolade
  • 125 g grissini
  • 30 g chocoladehagelslag
  • 30 g veenbessen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Maak de garnituren: hak de amandelen en de hazelnoten fijn of grof, mix de pistachenoten in de blender tot een fijn poeder en hak de veenbessen grof.
  2. Leg alle garnituren op bordjes: de gedroogde vruchten, de noten, kokospoeder of -schilfers, of chocoladehagelslag.
  3. Smelt de drie chocolades elk apart au bain-marie.
  4. Bedek met behulp van een lepel de helft van de grissini met een laagje chocolade. Je kunt ook twee kleuren chocolade door elkaar gebruiken.
  5. Haal elke soepstengel door een garnituur naar keuze en leg voorzichtig op een schaal met opstaande rand.
  6. Laat eventueel afkoelen in de koelkast.

Kooktip

Dop de lepel in heet water voor je de soepstengels bedekt, anders stolt de chocolade te snel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2059; energie (kCal): 494; vetten (g): 29,9; verzadigde vetten (g): 15,1; koolhydraten (g): 44,6; suikers (g): 29,9; vezels (g): 4,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 174,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Mikado'sE