Recept zoekresultatenMet speculaas gepaneerde kip en salade met appels
Delhaize logo
  • Met speculaas gepaneerde kip en salade met appelsA

Met speculaas gepaneerde kip en salade met appels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Met speculaas gepaneerde kip en salade met appelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kipfilets
  • 2 appels
  • 80 g rozijnen
  • 6 eetlepels frituurolie
  • 4 keer een handvol veldsla
  • 80 g bloem (op een bord)
  • 50 g paneermeel
  • 55 g Fairtrade speculaaskoekjes
  • 2 eieren
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verkruimel de speculaaskoekjes en meng met het paneermeel.
  2. Klop de eieren los, kruid met peper en zout.
  3. Snij de dikke kant van de kipfilets lichtjes in en gebruik een vleeshamer of deegrol om de filets plat te drukken. Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af, wentel ze dan in de losgeklopte eieren en vervolgens in het paneermeel met de speculaas. Zet in de koelkast en laat rusten terwijl je de salade bereidt.
  4. Doe de honing en de azijn in een kom en klop los met de garde. Voeg peper, zout, olie en mosterd toe, roer goed. Verdeel de veldsla over de borden, voeg de in plakjes gesneden appels en de rozijnen toe.
  5. Verwarm de helft van de frituurolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets aan één kant goudbruin in op een matig vur. Draai ze om, voeg de rest van de frituurolie toe en bak de andere kant goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekkken.
  6. Leg de kipfilets op de borden en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 817; energie (kCal): 194; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 558,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Met speculaas gepaneerde kip en salade met appelsA