Recept zoekresultatenMet roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren
Delhaize logo
  • Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote Bintjes (200 à 250 g/stuk)
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1/2 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 el honing
  • 3,5 eetlepels olijfolie
  • 80 g studentenhaver met rozijnen
  • 4 keer een handvol sla
  • 2 Doyenné peren
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 10 cl melk
  • 100 g roquefort
  • peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. bereidings- en baktijd (+ koken van de aardappelen)

  1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van jouw keuze, maar zorg dat ze nog wat vast zijn. Laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  3. Snij de aardappelen horizontaal doormidden. Haal het kruim met een aardappelboor uit beide helften, maar zorg dat de schil heel blijft. Doe het kruim in een kom. Voeg de melk en de verkruimelde roquefort toe, prak dan alles met een vork tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie, leg er de uitgeholde aardappelhelften in en vul ze met de puree. Bestrooi met paneermeel en laat 15 min. in de oven bakken.
  5. Bereid ondertussen de vinaigrette: klop de honing met de azijn, voeg dan de mosterd toe en 2,5 eetlepels olijfolie (voor 4 porties). Kruid met peper en zout en roer goed.
  6. Hak de noten van de studentenhaver grof. Schil en snij de peren in stukjes. Meng alles: sla, peren, studentenhaver en vinaigrette. Serveer met de warme aardappelen.

Kooktip

Dit gerecht heeft een prijs van € 1,45 per persoon.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren