Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMerveilleux met mokkaslagroom
Delhaize logo
  • Merveilleux met mokkaslagroom

Merveilleux met mokkaslagroom

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Dessert
Merveilleux met mokkaslagroom

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 5 dl verse room bio
  • 2,5 el bloemsuiker
  • 1,5 eetlepels cacaopoeder
  • 6 eetbare bloemen (garnituur)
  • 80 g bloemsuiker (voor de meringue)
  • 300 g holle paaseieren van witte, pure en melkchocolade
  • 3 bolle el oploskoffie
  • 100 g kristalsuiker (voor de meringues)
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur (100 g) (voor de meringues)

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + kooktijd: 2 u. (+ vriestijd: 1 u.)

  1. Meringues: verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten tot schuim met de kristalsuiker, tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg al zevend de bloemsuiker toe, klop enkele minuten op tot een glanzende, stevige massa en giet ze in een spuitzak met gladde spuitmond.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er dikke meringues van 7 cm diameter op. Laat ze 2 u in de oven drogen. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
  3. Klop de room stijf met de oploskoffie en 1 el bloemsuiker. Kleef de meringues 2 per 2 aan elkaar met de platte kant naar buiten. Leg er een 3 cm hoge rozet slagroom bovenop, maar laat de randen vrij. Laat 1 u in de diepvriezer opstijven en zet de rest van de slagroom in de koelkast.
  4. Breek de 3 soorten paaseieren in kleine stukken en hou de 3 soorten apart. Bestrijk elke merveilleux rondom met slagroom en haal ze door de chocoladestukjes: 2 in de witte chocolade, 2 in de melkchocolade en 2 in de pure chocolade. Bedek de bovenkant met slagroom en chocoladestukjes. Bewaar in de koelkast.
  5. Meng 1⁄2 el cacao en 1⁄2 el bloemsuiker en bestrooi er de melkchocoladegebakjes mee. Bestrooi de pure chocoladegebakjes met cacao en de witte chocoladegebakjes met bloemsuiker. Werk af met bloemen en serveer.

Tip van Sofie:

Houd je keuken netjes: steek de paaseieren in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Dessert
  • Merveilleux met mokkaslagroom