Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenMedaillon van hinde met portosaus
Delhaize logo
  • Medaillon van hinde met portosaus
Medaillon van hinde met portosaus

Medaillon van hinde met portosaus

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g hindenmedaillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2,5 dl porto
  • 2 el rodebessengelei
  • 1 sjalot, gehakt
  • 2,5 dl wildfond
  • zout
  • 500 g hindenmedaillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2,5 dl porto
  • 2 el rodebessengelei
  • 1 sjalot, gehakt
  • 2,5 dl wildfond
  • zout

Begin met koken

1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Ruby | Porto

Sandeman

Ruby | Porto

75 cl

€9,79

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

Céréal

Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol

270 gr

€3,89

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€19,27