Recept zoekresultatenMedaillon van hinde met portosaus
Delhaize logo
  • Medaillon van hinde met portosaus

Medaillon van hinde met portosaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Medaillon van hinde met portosaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g hindenmedaillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2,5 dl porto
  • 2 eetlepels rodebessengelei
  • 1 sjalot, gehakt
  • 2,5 dl wildfond
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hindefilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    5,99 €/l
    €4,49
  • Gelei | Rode bessen
    450 gr
    4,33 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    1. Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
    2. Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
    3. Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
    4. Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
    5. Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
    6. Snijd de medaillons in 2.
    7. Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.

    Kooktip

    • Garnituur: Platte peterselie.
    • Lekker met aardappelpuree, in olijfolie gebakken krielaardappelen met tijm of geroosterde reepjes knolselderij.
    • Wild is doorgaans vetarm. Vele bereidingen maken gebruik van te vette, zwaar te verteren sausen. In deze bereiding van hindenmedaillon met een portosaus, verdampt de alcohol van de porto gedeeltelijk en blijft het gerecht heel licht.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Medaillon van hinde met portosaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hindefilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Porto | Ruby | 19% alc
    75 cl
    5,99 €/l
    €4,49
  • Gelei | Rode bessen
    450 gr
    4,33 €/kg
    €1,95